Nyheter   |   Om Markus   |   Tuareg Rallye 2008 Morocco   |   Motorcykeln   |   Kontakt

Tuareg Rallye 2008

2008 års Tuareg Rallye startar som vanligt i Almeria i Spanien för att sedan med färja transporteras över till Marocko. Rallyt ingår även i en Rallye-Raid serie som består av flera andra tävlingar.

Efter att färjan har kommit till Marocko börjar tävlingsetapperna. De första dagarna går över Atlas bergen där det är väldigt steniga och hårda etapper. Efter att man har passerat bergskedjan blir det flera dagsetapper där det bara är sand och öken. Dessa etapperna kan vara väldigt svårnavigerade och tunga att klara sig igenom. Vissa etapper går runt och tillbaka till samma plats där man startade ifrån på morgonen för att minska transporterna av supportmateriel.

Tävlingen går i samma områden som Dakar-loppet gör när det passerar igenom Marocko. Efter att det har varit några dagsetapper i öknen fortsätter rallyt tillbaka med färja till Mojacar i Spanien.

De som kör motorcykel får navigera själva vilket gör att man måste ha rutin och kunskap för att kunna navigera på ett säkert sätt. Detta körs efter körnoter som kallas "roadbook". Den visar punktvis hur man ska köra och till detta använder man trippmätare för att veta när man ska svänga och hur långt in på delsträckan som man befinner sig.

Navigeringen är en stor del av tävlingen då det går på dåliga vägar som inte går att köra på med en vanlig bil och ibland i helt ospårad öken. Då navigerar man genom att köra på en specifik kurs. Kör man fel tar detta väldigt lång tid och man kommer efter de andra tävlande.

Då tävlingen är under lång tid och eftersom det är långa dagssträckorna måste de tävlande köra försiktigt för att motorcykeln inte ska gå sönder eller att man faller och skadar sig. En bra rallyförare vet var gränsen går och håller sig därför på rätt sida.

Om Ni vill veta mer eller stödja min satsning gå in på "Kontakt" för att få reda på hur Ni ska kontakta mig.

Bilderna är ifrån www.dougcain.net

Tuareg Rallye 2008
30 mars - 7 april
www.tuareg-rallye.com