Nyheter   |   Om Markus   |   Tuareg Rallye 2008 Morocco   |   Motorcykeln   |   Kontakt

Om Markus

Jag är född och uppvuxen i Tokarp som ligger strax utanför Anderstorp, Småland. Jag har under min studietid bott i Göteborg. Där har jag blivit kvar och bor nu både i Anderstorp och Göteborg. Jag har under två år studerat på Räddningsverket Skövde och jobbar numera med Skydd och Säkerhet. Jag har sedan flera år intresserat mig för multisport och andra tävlingar som handlar om seghet och målsättning.

Jag har under den senaste tiden börjat kombinera det med min intresse för motorcykel. Det är därför som jag tycker att tävlingar som Rallye Raid lockar. Sedan jag började att köra motorcykel har intresset för Rally Raid ökat och slutligen nu blivit en målsättning. En tävling som Tuareg Rallye 2008 handlar just om seghet, målsättning och planering. Ibland kallas det även Cross Country Rally, Desert Rally osv. Den tävlingen som är mest känd är Dakar som förr kallades Paris-Dakar. De senaste åren har tävlingen börjat i Lissabon, Portugal.

Jag gillar Rally Raid tävlingar efter som det ställs höga krav på både människa och maskin. Man måste vara i bra form för att överhuvudtaget ha en chans att köra motorcykeln genom dålig terräng och ibland obefintliga vägar. Har man inte rätt fysisk kapacitet kommer man inte att klara att genomföra en tävling.

Man måste även vara duktig på att navigera då motorcykeldeltagarna måste navigera själva efter körnoter som kallas roadbook. Detta gäller även bilklassen men de är en förare och en kartläsare.

Om något går sönder ute på tävlingssträckorna måste man själv laga det för att kunna ta sig vidare. Därför måste man ha grundläggande mekkunskaper och ibland en livlig fantasi för att komma på lösningar som gör att man tar sig i mål.

De tävlande får inte heller vara för heta på gasen. Man kan inte utmana ödet under så lång tid då man måste ta det lugnt för att ta sig hel runt dagssträckan för att kunna starta dagen efter.

Det är denna blandningen av krav som gör att jag gillar Rally Raid. Det krävs mycket planering för att deltaga och det är en prestation att överhuvudtaget ta sig till starten då det är väldigt höga kostnader för tävlande. Det ställer krav på god förmåga att planera.

Under våren och sommaren börjar jag att förbereda mig både fysiskt och mentalt inför tävlingen. Min träning är främst inriktad mot kondition som mountainbike, löpning och cykling. För att klara en sådan lång tävling som Tuareg Rallye måste man även vara mentalt förbered då det kan handla om väldigt långa dagssträckor så krävs det en stark målsättning att ta sig i mål för dagen.

Min målsättning med deltagandet i Tuareg Rallye 2008 är att jag ska skaffa mig erfarenheter av Ralle Raid och att ta mig i mål. Tävlingen går igenom några av världens vackraste platser vilket gör att det är en väldigt stor upplevelse att deltaga. För mig handlar det om upplevelsen inte om resultatet.

För Er som är intresserade att veta mer eller om Ni är intresserade av att stödja min satsning är välkommna att kontakta mig. Läs mer under "Kontakt".

Snabbinfo
Namn: 
Markus Green
Född: 
15 Augusti 1984
Längd: 
190 cm
Vikt: 
84 kg
Bor: 
Göteborg och Anderstorp
Intresse: 
Rally Raid, MTB, Foto, Skidåkning
Familj: 
Mamma Monica och Pappa Åke
Träning: 
Hojåkning, MTB, Löpning, Simning, Styrketräning