Nyheter   |   Om Markus   |   Tuareg Rallye 2008 Morocco   |   Motorcykeln   |   Kontakt

Nyheter

2009-01-21
Snart ny design
Jag håller på att arbeta med en ny design av hemsidan. När den kommer upp är även alla bilder ifrån Tuareg Rallye 2008 med. Jag kommer även att lägga in fler av de tidningsartiklar som har skrivits om mig. Snart kommer även Sveriges Radio:s intervjuer upp!

2008-10-18
Uppdateringar på hemsidan
Nu håller jag på att uppdatera hemsidan med en lång rapport vad jag har gjort de senaste två åren! Bilder m.m. kommer inom kort upp. Hemsidan kommer nog även att förändras lite. Besökarantalet är fortfarande oförändrat stort!

2008-08-10
Kort sommar med mycket jobb
Roligt att besöksantalet fortfarande är stabilt trots sommar, semester och uruselt med uppdateringar. Min sommar har varit väldigt hektisk med lite ledighet och mycket jobb. Under sommaren skiftar jag arbetsuppgifter tillfälligt för att snart komma tillbaka i vanliga rutiner. Tyvärr har jag inte kunnat lägga ut bilder än pga. publiceringsrätt på bilderna men jag hoppas kunna lösa detta inom kort. sommaren har tyvärr inte inneburit någon direkt motorcykelåkning i skogen då jag har tagit det lugnt för att inte tappa suget. Däremot fortsätter den övriga träningen som vanligt.

2008-04-14
Intervju SR P4 Jönköping
Idag på förmiddagen ringde SR P4 Jönköping och gjorde en uppföljning av hur det gick i rallyt. Vill du höra inslaget så klicka här: Länk Intervjun börjar vid ca 24:20 min.

2008-04-13
Första bilderna ifrån Tuareg Rallye!
Här är några av de första bilderna ifrån rallyt. Jag kommer i veckan att lägga ut fler bilder och text om rallyts olika dagar. Roligt att se hur besöksantalet ökar för varje dag!2008-04-11
Härliga Sverige!
Wow! Nu har jag, Daniel och Carl kommit tillbaka med transportbilen till Sverige. Känns overkligt att efter nästan 3 veckor vara tillbaka. Nu går jag mest runt i en dimma och försöker samla ihop alla intryck som man har fått till något vettigt att sortera in i erfarenhetsbanken. Aldrig har jag lärt mig så mycket på så kort tid som jag gjorde nere i Marocko. Trots alla problem med magen så har jag haft en otroligt rolig upplevelse. Båtresan över till Marocko var bland det värsta jag har varit med om. Vara vaken hela natten och kräkas gjorde att jag blev totalt slut. Efter detta har jag haft problem med magen och den är fortfarande inte bra vilket känns lite oroväckande. Men trots detta har vi i teamet haft en lärorik tävling. Carl Hagenblad var också tvungen att stå över två tävlingsdagar p.g.a. magen. Då man står över eller bryter en dag så får man tidsstraff vilket gör att man är helt ute ur tävlingen. Men det positiva är att man fortfarande har möjlighet att få köra de olika sträckorna. Daniel Sawano och Ronnie Bodinger lyckades klara sig utan större vurpor eller magproblem. Daniel Sawano kom in på 14:e plats och Ronnie Bodinger på 15:e plats vilket är strålande prestationer! Nere i Marocko hade vi även hjälp av Johan Selleskog som var vår mekaniker. Johan gjorde ett strålande jobb vilket gjorde att vi inte hade det minsta problem med motorcyklarna. Bilder kommer under helgen så fort jag får tag på dem.

2008-04-08
Hemfärd
Nu har vi startat resan hem och som det ser ut nu kör vi raka vägen till Sverige. Jag har en hel del fina bilder som jag lägger upp på hemsidan nu till helgen. Jag kommer också skriva lite mer om diverse upplevelser och händelser under rallyt.

2008-04-07
Dag 8 Slutetapp i Spanien
Idag körde vi en slutetapp här i Spanien. Det var ingen tidtagning så det blev mer en njutningstur. Vi körde genom en naturpark i bergen i en fantastiskt vacker miljö. Underlaget var både grus och asfalt och efter att ha kört så många mil i ökensand och grus var det riktigt kul att få köra asfalt med skarpa kurvor! Den sista biten körde vi alla tävlande i en konvoj till hotellet. Nu har vi lastat motorcyklarna och allt är färdigpackat inför hemfärden i morgon. Nu är det bara avslutningsfesten kvar...

2008-04-06
Dag 7 Missor-Nador
Dagens etapp var den sista i Afrika. Vi har nu lastat på färjan som ska ta oss tillbaka till Europa och Spanien. Det är oklart när färjan lämnar hamnen. -"Vi startar när den är fullastat och genomsökt" säger de. De har hittat några personer som försökt gömma sig under lastbilar i ett försök att ta sig över till Europa. Dagens etapp innehöll mindre navigering än gårdagens etapp. Men det var likväl en mycket underhållande sträcka att köra. Jag hade bra flyt i både körning och navigering även idag. Vi körde ca 40 mil inkl. lite transport. Vilken plats jag kom på idag är i skrivande stund inte klart, men på gårdagens etapp blev jag tvåa i min klass. Imorgon väntar en kortare sträcka följt av fest och prisutdelning på hotellet.

2008-04-05
Dag 6 Mersouga-Missor
Dagens etapp var en fin specialsträcka som krävde mycket navigering. Jag hade bra flyt i både körning och navigering. Efter specialsträckan följde en längre transportsträcka. Vi är nu på väg över Atlasbergen. Som jag nämnt tidigare är det ett fantastiskt landskap vi kör igenom här i Nordafrika. Idag har jag kört på ett varierat underlag som inkluderat sanddyner, långa grusvägar på platåer och bergsvägar. Lokalbefolkningen vinkar glatt åt oss när vi åker förbi. När vi gör stopp vid byar blir vi snabbt omringade av nyfikna och glada barn. Magen krånglar fortfarande lite men är bättre än igår. Energin är därför fortfarande inte på topp, men glädjande nog så har min teamkamrat Calle Hagenblad kunnat köra idag.

2008-04-04
Dag 5 Dunnrennen
Dagens etapp var en rundbana ute i öknen där man skulle köra ett visst antal varv. Ingen navigering behövdes. Har fortfarande ont i ryggen men har god hjälp av smärtstillande, som dock gör mig lite trött. Ryggen i kombination med lite magproblem gjorde att jag fick bryta efter ett varv. Jag hoppas på att få fin körning de sista dagarna med mycket navigering.

2008-04-03
Dag 4 Königstage
Idag var det en tung sandsträcka. Tog det lite lugnt då jag fortfarande är lite öm i kroppen. Mitt på dagen är det mycket varmt och det starka ljuset gör det svårt att se i öknen. Imorgon väntar en kortare sandsträcka. Min teamkamrat Carl är fortfarande inte kry.

2008-04-02
Dag 3 Mersouga-Mersouga
Med anledning av att jag fick köra i amatörklass idag så är det i denna klass jag måste köra resten av rallyt. Dagens etapp inkluderade olika slags underlag. Alltifrån ökensand till grövre stenar. Omväxlingen gjorde körningen både rolig och utmanande! Miljön är obeskrivligt vacker och man är ju inte van att se kameler när man sticker ut huvudet från tältet på morgnarna! Under en sträcka med grova stenar som underlag vurpade jag. Motorcykeln klarade sig bra men jag tog lite stryk i nacke och rygg. Detta gör det tveksamt om jag kommer till start imorgon. Men trots vurpan samt vissa tekniska problem med GPS:en kom jag i mål som nummer 3 i min klass. Min teamkamrat Calle Hagenblad har fått lite magproblem och kunde tyvärr inte starta idag.

2008-04-01
Dag 2 Missor-Mersouga
Har åkt med servicebilen idag. Sovit och druckit. Igår var det ambulanssjukvård och många påsar dropp. Jag har inte många minnen från gårdagen utan det mesta är som i en dimma. Imorgon kommer jag att köra men i en annan tävlingsklass. Läkaren rekommenderade det efter en så kraftig uttorkning.

2008-03-31
Dag 1 Nador-Missor
Det var storm vid överfarten till Marocko i natt vilket ledde till att jag blev sjösjuk. Hängde över relingen mest hela tiden och sov ingenting. Jag valde ändå att starta idag på morgonen men efter halva sträckan tvingades jag bryta. Jag var då helt uttorkad och fick transport till tävlingens sjukstuga, där jag har fått dropp under dagen för att få upp vätskenivån. Jag kommer att följa läkarens rekommendation om att inte starta morgondagens sträcka. Det blir till att åka i vår servicebil istället, för att komma tillbaka med full kraft dag 3.

2008-03-30
Dags att åka över till startlinjen i Marocko
Den tekniska besiktningen gick bra och nu ikväll har jag lastat på motorcykeln på färjan som ska ta oss tävlande över till Marocko. Överfarten från Spanien tar ca 6 timmar. Förhoppningsvis kommer det att gå smidigt att ta sig igenom tullen och jag kommer troligtvis att få starta första sträckan någon gång imorgon förmiddag.

2008-03-29
Klart för besiktning
I torsdags eftermiddag kom vi fram till Mojacar i Sydspanien, efter en problemfri resa genom Europa. Vi har tagit in på hotell här och i fredags kunde vi unna oss en skön vilodag i den sydspanska solen. Dagen idag har varit hektisk. Jag har haft fullt upp med att förbereda rätt packning inför rallyt och med att förbereda motorcykeln inför besiktningen i morgon. Som det ser ut nu skall besiktningen inte vara något problem och kl.22.00 i morgon är jag troligtvis på väg med båt över till Marocko.

2008-03-26
Resan har börjat
Efter bra mat och en god natts sömn på färjan så kom vi imorse över till Tyskland. Autobahn är ju känd för fri hastighet, men av någon anledning var det långa köer och vi kröp fram i snigelfart. Min vän Johan Campmany är den som kommer att rapportera på sidan under rallyt.

2008-03-23
Uppdateringar från rallyt på hemsidan!
Nu börjar packningen att bli färdig men det är fortfarande en del småsaker kvar att fixa. Roligt att se hur besöksantalet på hemsidan växer för varje vecka! Under rallyt kommer jag att rapportera hem nere från öknen, om det finns möjlighet. Risken finns att det inte går vissa kvällar. Nu är det bara några få dagar kvar till avfärd!

2008-03-17
Intervju SR P4 Jönköping
Idag på förmiddagen blev jag uppringd av SR P4 Jönköping som gjorde en telefonintervju. Vill du höra inslaget så klicka här: Länk Intervjun börjar vid ca 7:45 min.

2008-03-16
Packa packa packa packa
I helgen har jag börjat packa allting som ska med ner till tävlingen. Det tar väldigt lång tid att organisera upp allting så att det ska funka bättre där nere när man väl behöver de olika sakerna. Just nu är ett rum överfullt av all packning som ska packas ner.

2008-03-13
Tidningsartikel i Värnamo Nyheter
Idag skrev Värnamo Nyheter en artikel om tävlingen i Marocko. Klicka på bilden för att läsa artikeln:


2008-03-12
Tidningsartikel i Västbo Andan
Västbo Andan gjorde en intervju för en vecka sedan som de nu publicerade. Klicka på bilden för att läsa artikeln:


2008-03-07
Hojen avlämnad hos Hammaströms Motor och MCSport
Nu har jag lämnat motorcykeln, reservfälgarna och alla mina extra korvar till däcken. Nu kommer Johan på Hammarströms Motor kolla över och göra service innan vi åker ner till Marocko. Bilden nedan är det sista jag ser hojen innan jag och resten av teamet sätter oss i bilen och åker till södra Spanien.


2008-03-06
Hojen redo för Stockholm!
Idag har det varit en hektisk dag med intervjuer och sista mektimmarna på hojen. Nu börjar den kännas riktigt bra! Imorgon kör jag upp den till MCSport och Johan Hammarström som ska göra den sista servicen och kontrollen innan rallyt. Det är otroligt skönt att en mekaniker som Johan går igenom motorcykeln innan den ska användas i rallyt. Nu börjar jag att packa inför avresedagen! För att få upp större bilder så klicka på dem:


2008-02-17
Sista förändringarna
Nu håller jag på att förändra de sista sakerna på motorcykeln. Min gps har kommit så den ska monteras och ström ska dras fram. Jag ska även sätta dit lite skydd för kablarna så att de inte utsätts för skav och stenskott. På måndag kväll åker jag ner för min sista vecka på Räddningsverket i Revinge.

2008-01-24
Planering med teamet
Nu i helgen kommer vårt svenska team ner till mig i Göteborg för att diskutera de sista bitarna i logistiken när vi ska ta oss ner till starten i Almeira. Vi kommer även att passa på att titta lite på mc mässan på Svenska Mässan under lördagen.

2008-01-19
Papperstrixande och MC mässa
Nu pågår mina sista förberedelser och det innebär vaccinering och en väldans massa pappersarbete. Green card, försäkringspapper osv måste vara i sin ordning för att man ska få starta i tävlingen. Jag kommer även inom kort montera på två liter vatten som måste sitta på motorcykeln som en säkerhetsbackup. OBS! Nästa helg är det På Två Hjul i Göteborg som är den stora mc och cykelmässan som är varje år. Den skiftar mellan Stockholm och Göteborg. Den pågår torsdag till söndag. Passa på att träffa våra dakartävlande på plats!

2008-01-16
Avbrott i vardagen
Just nu sitter jag på Räddningsverket i Revinge (2 mil öster om Lund) dit jag har blivit skickad från mitt arbete för att fördjupa mig i tillsyn. Perfekt tillfälle att samtidigt som man slipar huvudet så slipar man det sista på fysiken!

2008-01-02
Motorcykeln tillbaka i Anderstorp!
Då jag firade nyår uppe i Stockholm passade jag på att hämta motorcykeln. Johan på MCSport har nu bytt fjädrar och gjort en del små trixs med elen. Nu ska det provköras innan den ska upp igen för slutservice innan Touareg Rallye!

2007-12-31
Gott Nytt År!
Efter ett år av kämpiga nederlag inför Australian Safari och El Chott Rallye är det nu med nya krafter som jag satsar inför Touareg Rallye 2008! Nu börjar det dra ihop sig!

2007-12-23
God Jul!
Nu tar jag en liten paus i förberedelserna och försöker att få lite vila över julhelgen. God Jul alla som är inne och läser!

2007-11-29
Anmälan till Tuareg!
Nu har bekräftelse på inbetalning och anmälan kommit ifrån tävlingsorganisationen. Därmed har det mesta administrativa blivit färdigt inför Tuareg Rallye 2008! Hittils är det över 150 motorcyklar som har anmälts sig till tävlingen!

2007-11-17
Motorcykeln tillbaka på MCSport för sista justeringar!
Nu står min och Calles motorcyklar uppe hos MCSport för de sista justeringarna och förändringarna. Efter det så kommer vi att provköra dem för att se att allt stämmer. Sedan ska de fraktas ner till tävlingen i mars. För att komma till MCSport så klicka på deras logo i den högra spalten. --->

2007-11-10
Valhalla Rallyt genomfört! 220 km underbara vägar!
I helgen var jag för andra året i rad inbjuden till Valhalla Rallyt som är en mc-orientering som går runt om i Blekinges underbara natur. Även i år lyckades Valhalla Lasse skapa en helt otrolig runda att köra. Tack Lasse för detta året! Fotograf av bilderna är Jörn Rönnow. För att få upp större bilder så klicka på dem:2007-11-07
Service tillsammans med Lambeth Rallye Service!
Efter lite letande har vi kommit överens med Team Lambeth att ha service tillsammans med dem under rallyt. Vi kommer att använda deras mekaniker och övrig support materiel från deras team. David Lambeth som driver teamet har mångårig erfarenhet av ökenrally. Vi kommer att sammanstråla med dem nere i Almeria där rallyt startar.

2007-10-01
Ny målsättning! Tuareg Rallye 2008 Morocco
Vi har nu kommit överens om att deltaga i tävlingen Tuareg Rallye 2008 som går av stapeln i början av nästa år. Tävlingen startar och slutar i Spanien men tävlingssträckorna går i Marocko. Vi håller nu på att leta efter ett serviceteam. Du kan läsa om tävlingen på deras hemsida: Tuareg Rallye 2008

2007-09-24
Sahara Rallye El Chott 2007 inställt!!!
Sahara Rallye El Chott har blivit inställt av arrangören pga. för lite deltagare. För att rallyt ska kunna gå att genomföra krävs ett större antal tävlande och vid denna tid på året har det kommit andra tävlingar som slås om deltagarna. Jag återkommer inom kort med en ny målsättning. Vi har redan styrt om våran riktning mot en annan tävling. Information kommer upp så fort det har blivit klart.

2007-09-04
Pelle och Troy på 6:e plats!!
Pelle Wallentheim och Troy Carpenter har nu gått i mål i Perth som är målort för Australian Safari 2007! Trots motorproblem så lyckades de ta 6:e platsen!! Nedan ser ni några bilder från målgången. Foto: Attila Tamas


2007-08-13
Pelle och Troy på väg till Australian Safari
Pelle Wallentheim och Troy Carpenter är på väg ner till Australien för att tävla i Australian Safari i bilklassen. Där nere väntar en tävlingsbil som hyrs från Bruce Garland som de ska ha under rallyt. Bruce Garlands team står även för mek och support under tävlingen. Pelle kommer även de närmsta åren att köra flertalet tävlingar tillsammans med Olle Ohlsson som kartläsare. Troy fick möjligheten att vara kartläsare under Australian Safari då Olle inte hade möjlighet att komma ifrån sin verksamhet med mc-försäljning och guidning MC Sport och Skoj på Hoj Stockholm. Ni kan följa Pelle och Troys framfart på Australian Safari På tredje bilden ser ni från vänster Olle, Troy och Pelle.


2007-07-14
Reportage i Värnamo Nyheter om satsning till El Chott
Efter att Australien Safari blivit förändrat till El Chott publicerade Värnamo Nyheter en artikel om det. Du kan läsa den genom att trycka här: Artikel

2007-07-13
Siktet inställt mot Sahara Rallye El Chott!
Med anledning av att jag inte kommer att tävla i Australien planerar vi nu att istället deltaga i 23:e Sahara Rallye El Chott som är en tävling som går i Tunisien. Förklaring till varför Australien ej blev av finns som nyhet 2007-06-13. Under fliken "Sahara Rallye El Chott" finns mer information och det går bra att kontakta mig om Ni vill ha mer information.

2007-07-09
Tävlingsmotorcykeln är färdig!
Äntligen har är motorcykeln färdigbyggd och redo för inkörning! Om du vill veta mer om motorcykeln så klicka på "Motorcykeln" ovan eller kontakta mig.


2007-06-13
Destination Down Under / Team Sweden Challenge: icke-deltagande i Australian Safari 2007
Det är med stor besvikelse som vi måste informera att vi fyra i DDU/Team Sweden Challenge teamet (Micke Badini, Troy Carpenter, Markus Green och Calle Hagenblad) tyvärr inte kommer kunna deltaga i Australian Safari 2007.

Den 7:e maj (veckan efter ”Destination Down Under Challenge” gick i mål) fick vi ett överraskande brev från BTi Logistics (frakt företaget anlitat av Octagon Motorsport - Australian Safari organisatören - att hantera logistiken för alla internationella teams som skulle deltaga i rallyt). Brevet informerade oss om att frakt kostnaden för transport av våra fyra motorcyklar och utrustningen till Australien och retur, hade ökat markant från den offert vi hade fått av dom i februari… med en ökning på 300% ! (från ca. SEK 10 600 per/MC till ca. SEK 33 000 per/MC).

Vi fick förklaringen att de ökade kostnaderna var delvis p.g.a. höjda internationella frakt och tullavgifter, med mestadels p.g.a. de höga kostnaderna för inrikestransporterna med lastbil till den nordöstra delen av Western Australia (en färdväg från östkusten på nästan 5 500 km). Det visa sig att det finns bara ett begränsat antal fraktbolag som erbjuder service i detta området, och de flesta av deras kunder är stora gruvverksamheter (som betalar premium)… Det gör att marknadspris för transport i denna region ovanligt högt.

Det verkar som kostnader för denna komponent av logistiken kom som något sorts överraskning för BTi (Micke Badini’s undersökningar sedan dess, bekräfta att container frakt och tull avgifter osv. från Sverige till Australien inte har ökat särskilt mycket sedan BTi offererat oss i februari).

Det är ingen hemlighet att tävlingen skulle starta i Kununurra (Nordöstra Western Australia) och att logistiken som BTi hade offererat oss från början inkluderat alla transporter i Australien… till och från start/mål. Hur ett så kallat ”professionellt” logistikföretag sedan kan komma fyra månader efter och förvänta att deras kunder skulle gå med på att betala 300 % mer, är en gåta för oss. Visserligen hade vi budgeterat med en viss ”variation” (ca. + 25%)… men tredubbla den summa de hade offererat i början är ju löjligt!

Oavsett av hur denna ”felkalkyl” blev av så kvarstår faktumet att vi inte var bereda eller hade den ekonomiska möjligheten att betala den SEK 96 000,00 budgetökning som ”misstaget” innebär…

Trots vårt bästa försök att omorganisera vår logistikplanering till Australien de senaste fyra veckor så har tiden runnit ut helt enkelt. Vi är väldigt tacksamt för de generösa erbjudande av assistans från både Octagon och Bruce Garland ISUZU Rally Team som kom på en lämplig alternativ lösning, så att vi kunde komma till start linjen… men det räckte inte.

Dessutom var frakten bara en del av de planerings aspekterna som var ”försenade” p.g.a. BTi’s besked…

Förberedelse till våra fyra MC blev också påverkade vid ett kritiskt stadium (under tiden lade vi energi åt att undersöka frakt och logistikrelaterade ärende… som vi trodde redan var lösta… istället för att bygga hojerna!). Dessa tveksamheter också innebar att vi var tvungen att ”vänta” med att boka/betala andra viktiga tjänster (flygbiljetter, anmälningsavgifter, supportbil osv.), som i sin tur skapade yttligare ökade kostnader för teamet…

Vi gav oss till den 30:e maj att komma fram till en lämplig alternativ plan… Och även om Micke Badini gjorde en fantastik jobb av att framställa offerter och information i sista minuten (Micke ju jobbar inom frakt och transport branschen)… så var det tyvärr för sent.

Tidsramen som vi då fick innebar att vi var tvungen att ha allt färdigt innan den 18:e juni (för avfärd från Göteborg) och med en minimal bufferttid i Sidney av två dagar innan de skulle skickas vidare, tyckte vi att det var för mycket risker med det alternativet.

Förra fredagen (8:e juni) hade vi ett ”Teammöte” i Stockholm… Efter originaltidsplanen, var det tänkte att vi skulle göra de sista förberedelserna till motorcyklarna och ta en ”sista minut” testkörning tillsammans innan vi packade ihop hojarna för frakt ner till Australien… Men istället det blev en diskussion om vad vi skulle göra istället…?

Givetvis vår första tanke - efter BTi’s tråkigt besked - var; vad vi skulle göra gentemot ”Destination Down Under Challenge” evenemanget och vinnaren Calle Hagenblads pris? Han hade ju som följd av DDU vunnit en grattis startavgift och körning i Australian Safari 2007… Vi var helt beredd att genomföra projektet och skicka Calle till tävlingen… även om det skulle bli ensam.

Men Calle var 100% (och alla vi andra håller med) att antigen skulle alla FYRA åka ner och tävla i Australien… eller ingen av oss. Originalidé bakom DDU/Team Sweden Challenge konceptet var, att det skulle vara en TEAM insats, och vi är bestämda att uppfylla det mål. Vi undersökte ett antal olika möjliga scenarios - med assistans av Bruce Garlands ISUZU team - för att komma ner till startlinjen… men som sagt, tiden rann ut.

Som alternativ har vi bestämt att vi ska deltaga som ett team i ”El Chott” Rally in Tunisien i oktober 2007 istället.

Pelle Wallentheim och Olle Ohlsson kommer fortfarande deltaga i Australian Safari 2007. De skall köra i den internationella 4WD kategorin i en ISUZU Vehi-Cross som de hyr från Bruce Garland Rally Team. Det finns en mojlighet att några av Team Sweden Challenge övriga medlemmar kanske följer ner med teamet till rallyt som supportrar… Men dessa detaljer kommer att bestäms inom några dagar…

Tack så mycket till alla SOE medlemmar som stödjer DDU och har visat ett stort intresse och engagemang för detta projekt över de senaste månader… Vi är bestämda att Team Sweden Challenge projekt skall genomföras och Calle skall få sin ”ökenrallydröm” att gå i uppfyllelse… Det är bara att vi kommer byta ut den röda sand i Australien mot den gula sanden av Grand Erg oriental i Tunisien. Turbaner istället för Akubra hats.

Med Vänliga Hälsningar,

Troy Carpenter, Mike Badini, Markus Green & Calle Hagenblad

Destination Down Under / Team Sweden Challenge.

2007-05-01
DDU Challenge avklarat!
I helgen var det dags för uttagningen inför Australien då vi var ute efter en till förare. Detta var ursprungligen ett initiativ av Troy Carpenter, Olle Ohlsson och Annie Seel. 12 deltagare i Challenge och 36 i Boot Camp. För mer information se tidigare nyheter om evenemanget. Helgen fungerade som en rally skola för att visa vad man får uppleva under ett rally. Vackert väder och kalla nätter och ett glatt humör hos deltagarna gjorde att vi hade en kanon helg. Vinnaren av uttagningen blev Carl Hagenblad. Grattis Calle! För fler bilder se www.soe.se2007-04-24
Artikel om DDU i Värmlands Folkblad
Värmlands Folkblad har skrivit en artikel om DDU Challenge och Boot Camp som startar i Örebro. För att läsa artikeln klicka här: Länk

2007-04-21
Artikel om DDU i Dala-Demokraten
Dala-Demokraten har skrivit en artikel om DDU Challenge och Boot Camp som startar i Örebro. För att läsa artikeln klicka här: Länk

2007-04-16
Artikel om DDU i Nerikes Allehanda, Örebro
Nerikes Allehanda har skrivit en artikel om DDU Challenge och Boot Camp som startar i Örebro. För att läsa artikeln klicka här: Länk

2007-04-15
Leverans av delar
Har nu börjat få hem delarna till min tävlingshoj. Har även i dagarna fått hem en hasplåt från KTM Sommer. Mycket fint byggd. Kommer inom kort att börja bygga om tävlingsmotorcykeln hos MCSport. Har även monterat navigeringsutrustning på min träningshoj som har levererats från MCSport.

2007-04-02
Reportage i Värnamo Nyheter om Vårrundan
I dagens nummer av Värnamo Nyheter publicerades en artikel om Vårrundan i Gnosjö. Om du inte läste den kan du ladda ner den här: Artikel För bilder från körningen gå in på www.soe.se

2007-04-01
Vårrundan 2007
I helgen genomförde Swedish Moto Safaris den återkommande offroad träffen Vårrundan 2007 med lyckat resultat. Kanon väder och många glada motorcykelåkare. Tack alla som kom och som bidrog till helgens lyckade resultat! Bilder kommer inom kort.

2007-03-25
Uppdatering
Hemsidan är nu uppdaterad med mer information och texter. Gå in och läs mer! Träningen har ni kommit igång när vårvädret har kommit till Sverige. Den 31 mars kommer även Vårrundan 2007 vara i Gnosjö där det kommer vara ett större gäng med entusiaster som träffas över en helg för att köra tillsammans. För mer information kontakta mig.

2007-03-06
Information DDU: Boot Camp och Challenge
Om du inte har läst om Destination Down Under: Boot Camp och Challenge kan du få tag på broshyren här. Ta chansen att få prova på hur ett rally känns att köra. Det kan ju även bli du som blir den lyckliga som får åka med ner... Omslag Insida

2007-03-01
Artikel om DDU i Race MC-Sport
I nummer 2 av Race MC-Sport finns det ett reportage om Destination Down Under: Boot Camp och Challenge. Även intervju med Troy Carpenter. Om du inte har läst den kan du ladda ner den här: Artikel

2007-02-28
Leverans till MCSport och Olle Ohlsson Racing
Nu har MCSport och Olle Ohlsson Racing tagit emot en leverans av en KTM SXC 625 2007 från KTM. Det är den som jag ska ha till tävlingen. Nu börjar ombyggnationen av hojen. Men först ska alla delar beställas hem.

2007-02-18
Destination Down Under: Boot Camp och Challenge
För Er som har missat årets offroadhändelse så finns det fortfarande en chans att hänga på! Ta chansen att prova på hur ett Rally lopp är att köra! Läs mer i följande broshyr: Omslag Insida

2007-02-08
Motorcykel beställd!
Idag beställde jag den motorcykel som jag kommer att köra nere i Australien. Det blev en KTM SXC 625 2007. Jag beställde den av Olle Ohlsson på MCSport i Stockholm. Jag har även beställt navigationsutrustning av MCSport. De har stor erfarenhet av Rally-motorcyklar och andra typer av motorcyklar.

2007-02-05
Reportage i Värnamo Nyheter
I dagens nummer av Värnamo Nyheter fanns det en artikel om mig och min satsning inför Australien. Framöver kommer det att komma fler artiklar. Om du inte läste den kan du ladda ner den här: Artikel

2007-02-02
Artikel i Finnveden Fredag
Idag publicerades en artikel i Finnveden Fredag om mig och Australian Safari Rally 2007. Ni som inte fick möjlighet att läsa den kan ladda ner den här: Förstasida Artikel

2007-01-27
På Två Hjul 2007 Älvsjö
I helgen var det årets mc mässa på Älvsjömässan i Stockholm. Under mässan presenterades Destination Down Under: Boot Camp och Challenge. DDU är en rally upplevelse som kommer att äga rum i slutet april. Det kommer även vara en uttagning för att en lycklig person ska få representera svenska offroadåkare nere i Australien. För att läsa mer ladda ner broshyren:


Här på hemsidan kan Ni läsa om mina förberedelser innan, under och efter rallyt.

Om Ni är intresserade av att stödja min satsning gå in på "Kontakt" för information.